top of page
Trang fødsel
Hagle

ARTISTER PÅ SCENEN I 2024

freddy8992.jpg

FREDDY KALAS

Freddy Kalas er en norsk popartist, kjent for sine ekstremt fengende partylåter. Freddy har vært lidenskapelig opptatt av musikk fra en ung alder og begynte å skrive tekster og underholde i en alder av 12. Da han var 19, kom hans første gjennombrudd med sangen «Cannabus 2011» utgitt som hans alias «Freddy Genius».

Han er også storebror til Simen Auke fra den populære DJ-duoen Broiler, og de har jobbet sammen på singlene «Vannski», «Afterski» og «Bonski». Freddy Kalas-hitlåtene «Pinne for landet» og «Hey Ho» kom begge til topps på de norske hitlistene, og i 2016 deltok han i forhåndsutvalget til Melodi Grand Prix.

 

Hans siste hit «Jovial» var på de norske hitlistene i 22 sammenhengende uker, og har blitt strømmet nesten 70 millioner ganger på Spotify.

CARINA-6.jpg

CARINA DAHL

Carina Dahl- Norges dronning av festmusikk har utmerket seg med sine humoristiske dansbare låter – og som eneste kvinne i denne sjangeren. I tillegg til å være en av Norges mest synlige artister på blant annet TV programmer som Kompani Lauritzen, så lå låtahennes ”Best på fest” lå 10 uker på topp 10 lista i Norge, og er fortsatt en av de mest streamede låtene i landet, sammen med flere av hennes andre låter.

Nylig ble Carina Spellemanns-nominert som eneste kvinne under sjangeren festmusikk for å ha utmerket seg enormt i denne sjangeren de siste årene. Hun tok også en solid 3.plass i jubileumssesongen av Stjernekamp og viste seg å være en av de mest allsidige artistene med stor troverdighet innen ulike sjangere.

Carina leverer et dynamisk show med fullt band, så her blir det både trøkk og litt sårbarhet – og en energi som er til å ta og føle på!

staut_FOTO Torben Olav Wirkestad 2017.jpg

STAUT

Med sine låter av høy kvalitet, sterke og gode tekster, særdeles dyktige musikere og ikke minst et voldsomt driv og energi på scenen, har gjengen fra Valdres vokst seg opp til å bli en av de absolutt ledende i sin sjanger.

Staut har både gullplater og førsteplass på albumlista å vise til, samt en flere år lang turnéliste og et antall konserter som få andre band i Norge kan matche. Det har vært store og profilerte TV-opptredener, en solid rekke radiolistinger, og ikke minst: kvalitet hele veien.

Bandet slapp sin nyeste EP "Le Me Hange i Fred" i januar 2023, og da lovet de også at det var mer i vente. Allerede 28. april fulgte de opp EPen med en ny singel "Det Va Du", og det med ingen ringere enn Marion Ravn som duettpartner.

DSC_0203_SH.jpg

Ødemark er et band fra Indre Østfold som har sin opprinnelse i Ørje. De ble dannet i 2001 og var i mange år kjent som Dixie Freaks. I 2012 endret de navn til Ødemark i forbindelse med platen «Toget som aldri kom», en temaplate med lokale historier fra Marker.

Det er vanskelig å putte musikken til Ødemark i en bås, men en fordeling mellom rock, country og americana er nok ikke helt feil. Lydbildet deres har variert mellom akustisk, elektrisk og en blanding av disse.

 

Bandet har vært en potet og har blitt sett i mange forskjellige sammenhenger, fra kirkekonserter til mørke kneiper, med et repertoar tilpasset anledningene.

Fra å være et coverband har bandet, siden utgivelsen «Folk songs & deadly ballads» som Dixie Freaks i 2009, fokusert på eget materiale.

Bjørn Rosenstrøm
Housequake
bottom of page